Udenrigsministeriets rejsevejledning

Vi følger Udenrigsministeriets rejsevejledninger, og LOPI Mastercard dækker i forhold til disse. Udenrigsministeriet opdaterer løbende deres rejsevejledninger til de lande og områder, der er berørte af coronavirus. Udenrigsministeriet har 4 typer rejsevejledninger:
 
Hvis dit rejsemål er rødt – alle rejser frarådes
Hvis du har et LOPI Mastercard med afbestillingsdækning, så er du dækket for afbestilling af din rejse, hvis din rejse var købt før, at Udenrigsministeriet frarådede rejser til din destination.
 
Hvis dit rejsemål er orange – alle ikke-nødvendige rejser frarådes
Hvis du har et LOPI Mastercard med afbestillingsdækning, så er du dækket for afbestilling af din rejse, hvis din rejse var købt før, at Udenrigsministeriet frarådede rejser til din destination.
 
Hvis dit rejsemål er gult – vær ekstra forsigtig
Hvis dit rejsemål er gult, er der ikke dækning for afbestilling. Vi anbefaler her at man følger de lokale myndigheders anbefalinger under sit ophold.
 
Hvis dit rejsemål er grønt – normale tilstande
Hvis dit rejsemål er grønt, er der ikke dækning for afbestilling.​

Du kan læse mere om, hvad farverne betyder og sikkerhedsniveauerne på Udenrigsministeriets hjemmeside her​.

Jeg skal snart ud at rejse – hvordan skal jeg forholde mig?

Der er i øjeblikket mange opkald, og vi anbefaler, at du kun ringer, hvis du befinder dig i et land eller område med coronavirus, eller skal afrejse inden for en uge. Rejseskade kan i disse tilfælde kontaktes på 33 55 37 20.

Hvis du snart skal rejse, anbefaler vi, at du kontakter dit rejseselskab/flyselskab, og herefter anmelder din skade/situation via vores skadesanmeldelse, som skal fremsendes til rejse@privatsikring.dk

Hvis der er længere tid, til du skal rejse, skal du afvente situationen. Når du nærmer dig afrejse, kan du vurdere situationen ud fra Udenrigsministeriets rejsevejledninger og kontakte Rejseskade, hvis der frarådes rejse til din destination.

Har du planlagt en rejse til sommer?

Der er rigtig mange, som allerede har bestilt en ferie til udlandet henover sommeren.

Står du i samme situation, og indenfor kort tid skal til at betale restbeløbet til en rejse til udlandet i juni, juli eller august 2020, vil Privatsikring gerne i kontakt med dig, for at fortælle om mulighederne for at få refunderet dit depositum.

Har du et Mastercard Guld eller Platinum, kan Privatsikring hjælpe med allerede betalt depositum for feriehuse, -lejligheder og campingpladser i udlandet, hvis du selv har planlagt og bestilt opholdet.

Flybilletter og pakkerejser er ikke omfattet af denne dækning, her skal du fortsat kontakte dit flyselskab eller rejsearrangør angående aflysning.

Privatsikring kan kontaktes vedr. refundering af depositum på telefon 33 55 37 20.