Udenrigsministeriets rejsevejledning

Vi følger Udenrigsministeriets rejsevejledninger, og LOPI Mastercard dækker i forhold til disse. Udenrigsministeriet opdaterer løbende deres rejsevejledninger til de lande og områder, der er berørte af coronavirus. Udenrigsministeriet har 4 typer rejsevejledninger:
 
Hvis dit rejsemål er rødt – alle rejser frarådes
Hvis du har et LOPI Mastercard med afbestillingsdækning, så er du dækket for afbestilling af din rejse, hvis din rejse var købt før, at Udenrigsministeriet frarådede rejser til din destination.

Vælger du alligevel at rejse til et rødt rejsemål, er der ikke dækning for skader og skadesudgifter, som direkte- eller indirekte kan relateres til coronavirus.​

Hvis dit rejsemål er orange – alle ikke-nødvendige rejser frarådes
Hvis du har et LOPI Mastercard med afbestillingsdækning, så er du dækket for afbestilling af din rejse, hvis din rejse var købt før, at Udenrigsministeriet frarådede rejser til din destination.

Vælger du alligevel at rejse til et orange rejsemål, er der ikke dækning for skader og skadesudgifter, som direkte- eller indirekte kan relateres til coronavirus.
 
Hvis dit rejsemål er gult – vær ekstra forsigtig
Hvis dit rejsemål er gult, er der ikke dækning for afbestilling. Vi anbefaler her at man følger de lokale myndigheders anbefalinger under sit ophold.
 
Hvis dit rejsemål er grønt – normale tilstande
Hvis dit rejsemål er grønt, er der ikke dækning for afbestilling.​

Du kan læse mere om, hvad farverne betyder og sikkerhedsniveauerne på Udenrigsministeriets hjemmeside her​.

Har du planlagt en sommerferie rejse?

Der er rigtig mange, som allerede har bestilt en ferie til udlandet henover sommeren.

Står du i samme situation, og indenfor kort tid skal til at betale restbeløbet til en rejse til udlandet i juni, juli eller august 2020, vil Privatsikring gerne i kontakt med dig, for at fortælle om mulighederne for at få refunderet dit depositum.

Har du et Mastercard Guld eller Platinum, kan Privatsikring hjælpe med allerede betalt depositum for feriehuse, -lejligheder og campingpladser i udlandet, hvis du selv har planlagt og bestilt opholdet.

Ovenstående gælder alene for rejser til lande hvor alle rejser og alle ikke nødvendige rejser frarådes, hvilket betyder lande med farverne rød og orange. Er din destination gul eller grøn, så er der ikke dækning for ovenstående. 

Flybilletter og pakkerejser er ikke omfattet af denne dækning.

For ophold/transport du selv har arrangeret
Du skal afvente dagen for afgang eller betaling af 2. rate og se, om Udenrigsministeriet fortsat fraråder rejse til destinationen. Såfremt det er tilfældet, skal du afbestille og indsende kravet via vores skadesanmeldelse, som skal fremsendes til rejse@privatsikring.dk​.
 
Såfremt du er i tvivl om, hvordan du er dækket, er du velkommen til at ringe til Privatsikring på telefon 33 55 37 20.

For pakkerejser
Du skal tage fat i dit rejseselskab og evt. afvente afrejse for at se, om rejsen annulleres.

Hvis din pakkerejse annulleres af rejseselskabet, så skal rejsen jf. pakkerejseloven refunderes af rejseselskabet. Et rejseselskab skal være medlem af en Rejsegarantifonden i Danmark eller andet EU land, for at de må udbyde pakkerejser. Eftersom rejsen er dækket herved, er der ikke dækning på afbestillingsforsikringen via LOPI Mastercard.

For flyrejser
Du skal afvente afrejsedatoen og se om afgangen aflyses.
Hvis flyafgangen er aflyst, skal du kontakte flyselskabet for refundering af flybillettens pris jf. passagerrettighederne.

Hvis flyet afgår, men du vælger ikke af rejse, skal du søge skatter og afgifter retur ved flyselskabet og derefter indsende kravet via  vores skadesanmeldelse, som skal fremsendes til rejse@privatsikring.dk​.​Ønsker du at rejse udenlands i sommerferien?

Der er nu åbnet op for afrejse til flere destinationer i udlandet, og det er derfor vigtigt at vide, hvordan man er dækket alt efter sin destination.

Hvis din destination er gul eller grøn, hvilket betyder at Udenrigsminis​teriet ikke fraråder afrejse til landet, men alene anmoder om forsigtighed, så kan man nu trygt bestille en rejse til destinationen.

Man vil være dækket mod sygdom, også i forbindelse med covid-19, hvis man har et Mastercard Guld eller Platinum. Hvis rejsen bestilles imens destinationen er gul eller grøn, men senere ændres til orange eller rød igen - hvilket betyder at Udenrigsministeriet fraråder alle rejser og alle ikke-nødvendige rejser til destina­tio­nen - så kan man afbestille rejsen, hvis rejsen er orange eller rød ved afrejsen. Vurderingen om rejsen kan afbestilles, vurderes tidligst 72 timer før afrejse.

Hvis du vælger at bestille en rejse og samtidig vælger at rejse afsted til en destination, som er orange eller rød, så vil der ikke være dækning for sygdom eller tilskadekomst, som kan relateres direkte eller indirekte til covid-19, og der vil heller ikke være dækning for afbestilling af rejsen på et senere tidspunkt, hvis destinationen fortsat er orange eller rød.​